Werkgroep Huis Brederode
 
De werkgroep Brederode heeft in de jaren zeventig van de vorige eeuw hard gewerkt aan het bij een brengen van personen met de naam Van Brederode en de daarvan afleidende genealogie. Hun genealogische publicaties komen op deze website te staan.
 
De door hun gevonden gegevens werden gepubliceerd in acht publicaties plus een index. Het is een heel werk geweest om de publicaties samen te stellen en uit te werken. Tegenwoordig kunnen we binnen enkele klikken en genealogie of parenteel maken incl. een index.
 
Sinds mei 2016 is een nieuwe werkgroep, genaamd werkgroep Huis Brederode, begonnen om alle publicaties opnieuw in te voeren en deze op deze website te publiceren. Daarna gaat de werkgroep werken een het controleren van de gegevens en daarbij de akten op te zoeken en erbij te doen. Dit is, ten opzichte van het vele werk door de Werkgroep Brederode, een stuk moderner geworden. Nu kunnen we heel veel onderzoek doen van achter onze laptop / pc. en van stad naar stad gaan zonder ook maar even de deur uit te moeten. Dit betekend niet dat de mensen van de nieuwe werkgroep niet meer buiten komen, maar als ze bezig zijn met controleren en zoeken dit veel gemakkelijker kunnen doen dan in de jaren zeventig.
 
De Werkgroep Brederode heeft zich bezig gehouden met de naam Brederode. Hierdoor is het alleen mogelijk om een genealogie te maken. De Werkgroep Huis Brederode gaat bij het controleren en eventueel aanbrengen van verbeteringen etc. ook de lijn van de niet gepubliceerde vrouwelijke nakomelingen verwerken, waardoor het straks mogelijk is om een parenteel te maken.

Toch hebben alle 'genealogieën' de 'titel' Parenteel gekregen, omdat er soms kinderen zijn geboren waarvan alleen de naam van de moeder vermeld is. Als dit als genealogie wordt weergegeven, dan zou het kind niet vermeld worden. 
Copyright © 2016-2017 Rob Hubert, Alle rechten voorbehouden.
Joomla templates by a4joomla